Wie is wie

Al bijna even klassiek als het begrip Gemeynt is de organisatievorm die we hebben gekozen: een coöperatie. De leden-partners hebben hierin hun eigen verantwoordelijkheid, en werken samen aan gemeenschappelijke doelen en opdrachten. De Gemeynt bestaat uit ervaren en spraakmakende adviseurs, projectontwikkelaars, denkers, entrepreneurs, wier bedrijven partner zijn van de coöperatie:

Jan Paul Van Soest

Jan Paul van Soest

M +31 6 53 217 088

Jan Paul van Soest jongleert met duurzaamheidsvraagstukken en –oplossingen. Altijd met 10 plannen en projecten tegelijkertijd bezig, als idee-ontwikkelaar, adviseur, onderzoeker, schrijver, voorzitter en spreker.
Lees verder

Jan Paul van Soest jongleert met duurzaamheidsvraagstukken en –oplossingen. Altijd met 10 plannen en projecten tegelijkertijd bezig, als idee-ontwikkelaar, adviseur, onderzoeker, schrijver, voorzitter en spreker. Specialité de la maison: complexe maatschappelijke onderhandelingsprocessen tot een oplossing brengen.
Na lezing van het eerste rapport aan de Club van Rome besloot Jan Paul milieuhygiëne te studeren in Wageningen. Sinds 1974 houdt hij zich met weinig anders dan duurzaamheid bezig, gezin en hobby’s (toerfietsen, fotografie, muziek) daargelaten. Jan Paul is lid of lid geweest van tal van besturen, raden en commissariaten.
Hans Wiltink

Hans Wiltink

M +31 6 16 698 186

Hans Wiltink is de bedrijfsman zonder wie alle mooie vergezichten nooit tot praktische oplossingen leiden
Lees verder

Hans Wiltink is de bedrijfsman zonder wie alle mooie vergezichten nooit tot praktische oplossingen leiden. “Kan het niet sneller?” is misschien niet de eerste zin die je van hem hoort, maar tijdens een bespreking komt ‘ie zeker. Na een carrière in het bedrijfsleven begon Hans in 2005 met Sluis9 Transitiemanagement. Inderdaad, vlakbij een sluis in Amsterdam Noord. Sluis9 is de naam van Hans’ bedrijf.
Hans is opgeleid als bouwkundige (TU Delft) en bedrijfskundige (RSM), en werkte onder meer bij Fokker en NOB. Het plezier dat hij heeft aan het opknappen van een oude boerderij in Frankrijk (die hij zelf als paradijs typeert) staat model voor wat hij ook in de Gemeyntprojecten doet: bouwen.
Hans Lipman

Hans Lipman

M +31 6 43 113 006
T +31 15 369 80 67

Hans Lipman is het financieel geweten en de Euro-expert van de groep. Maar vergis je niet: ook uit zijn koker komen tal van ideeën.
Lees verder

Hans Lipman is het financieel geweten en de Euro-expert van de groep. Maar vergis je niet: ook uit zijn koker komen tal van ideeën. Wie denkt dat ‘ondernemende accountant’ een contradictio in terminis is, moet maar eens met Hans samenwerken. Zijn ervaring in het bedrijfsleven is goud waard bij het ontwikkelen van nieuwe concepten en businessplannen.
Hans is registeraccountant, en werkte onder meer bij PWC en KPN, waar hij de verzelfstandiging van bedrijfsonderdelen regelde. Daarnaast is hij vennoot bij Maas Accountants (www.maasaccountants.nl). Toerfietsen en reizen zijn liefhebberijen die soms tegen de vele werkzaamheden moeten worden beschermd.
Barbara Wevers

Barbara Wevers

M +31 6 260 34 747

Barbara Wevers verzorgt het officemanagement van de coöperatie en de financiële administratie.
Lees verder

Barbara Wevers is gehuisvest aan de elsbosweg 53, Klarenbeek
Barbara is opgeleid als onderwijskundige (Universiteit Leiden), en werkte jarenlang in het onderwijs, voor de klas en bij het ministerie van OCW. Dieren, paarden in het bijzonder, zijn haar ziel en zaligheid.
Steven de Bie

Associate partner

Steven de Bie

M +31 6 46 718 159
T +31 55 30 10 382

Steven de Bie is wetenschapper en businessman, ideeëngenerator en vrijdenker. Dé expert op het onderwerp biodiversiteit en bedrijfsleven.
Lees verder

Steven de Bie is wetenschapper en businessman, ideeëngenerator en vrijdenker. Dé expert op het onderwerp biodiversiteit en bedrijfsleven. Altijd uit op kansen, buiten de box, creatief, realistisch, uitdagend; haalbaar voor het bedrijfsleven, beter voor biodiversiteit en andere maatschappelijke uitdagingen op weg naar een duurzamere toekomst. Buitengewoon hoogleraar Sustainable Use of Living Resources aan de Wageningen Universiteit, en tot 2012 manager strategische milieupartnerschappen bij Shell International.
Hij houdt zich vooral bezig met biodiversiteit en ecosystemen: hoe kan het verlies aan biodiversiteit een halt worden toegeroepen zonder de economische ontwikkeling te schaden?
Steven is ecoloog, opgeleid aan de universiteiten van Groningen en Wageningen. Natuur is zijn passie, vogels kijken in het bijzonder. Hij is lid van diverse besturen en adviescommissies.
‘Alcedo Consultancy’ is de naam van zijn eigen bedrijf. Associate partner van de Gemeynt.
Nanda Gilden

Associate partner

Nanda Gilden

M +31 6 29 180 145
T +31 55 301 03 83

Nanda Gilden is procesmanager, consultant, trainer en coach, en is van vele duurzame markten thuis.
Lees verder

Nanda Gilden is procesbegeleider, trainer, (team)coach, en interim manager, en is van vele duurzame markten thuis. Verbinding, beweging en zorgvuldigheid zijn voor haar centrale waarden. Het is haar missie om mensen, teams en organisaties te begeleiden naar een gewenste verandering. Ze is in staat om inhoud te verbinden aan proces, en om mensen en partijen met zichzelf en met elkaar te verbinden. Tevens geeft ze haar kennis en ervaring op het gebied van maatschappelijke onderhandelingen en effectief communiceren door via training en (team)coaching. Haar opleiding als NLP-master en -trainer is daarbij ook nog eens behulpzaam. In grote projecten is ze dikwijls projectleider en mediator/facilitator in één.
Nanda is opgeleid als chemicus en energie-/milieukundige aan de Universiteit van Groningen. Haar hobby fotografie heeft ze recentelijk geprofessionaliseerd en symboliseert haar kwaliteit om ieders verhaal als authentiek te zien en vol-waarde te laten zijn in de veranderingsprocessen die ze begeleidt. Haar eigen bedrijf heet Alcedo Consultancy en ze fotografeert onder de naam Nanda Gilden fotografie. Ze is associate partner van de Gemeynt.

Onze kennis en vaardigheden spitsen zich vooral toe op:

  • Beleid, bestuur en politiek, en beleidsinstrumenten
  • Bedrijfsleven en ondernemerschap
  • Maatschappelijke onderhandelingsprocessen
  • Ecologie/ecosystemen, biodiversiteit en milieukwaliteit
  • Klimaat- en energievraagstukken
  • Financiën en financiering
  • Proces-, project- en kennismanagement
  • Media en publiciteit

Grotere projecten waarbij verschillende kwaliteiten nodig zijn voeren we gezamenlijk uit, met De Gemeynt als opdrachtnemer en een van de partners als verantwoordelijk projectleider.

Waar nodig schakelen we gespecialiseerde kennis en capaciteit in van bureaus, instituten en experts uit ons brede netwerk. We werken samen met o.a. CE Delft, Wageningen Universiteit, en een hele reeks van freelancers.

#gemeynt

#janpaulvansoest

Contact

De Gemeynt coöperatie u.a.
Kantooradres: Polstaat 14i
7411 KB Deventer
+31(0)6 53217088
+31(0)55 3012692
info@gemeynt.nl